Frohe Kinder Zentrum

De ce Frohe Kinder Zentrum?!

Frohe Kinder ZentrumCentrul Frohe Kinder se dorește a fi punctul de convergentă în care nevoile elementare ale copiilor să fie întelese și împlinite.

Pe lângă programul de After school în care copii își vor fixa notiunile dobândite în cadrul școlii, centrul oferă și programe de „educatie non-formală” concepute astfel încât copiii să își descopere vocatiile și pasiunile prin metode experimentale.

Urmând modelul Kolb, activitătile propuse de noi comportă etape logice, în urma cărora fiecare experientă parcursă se concretizează în noi cunoștinte dobândite.

Întrucât copiii se manifestă de cele mai multe ori sub influenta primului impuls, iar așteptările la care se simt supuși atât din partea sistemului școlar cât și din partea părintilor, sunt interiorizate de fiecare în mod diferit, ne-am propus să le redăm un confort emotional prin alternarea sarcinilor obligatorii cu activităti ce aduc bucurie și îi ajută să capete încredere și stabilitate pe plan afectiv.

Acesta este motivul pentru care, în afara orelor dedicate temelor pentru acasă, avem permanet la dispozitie ateliere pentru relaxare, jocuri de logică, ateliere de creatie sau exercitii de energizare adaptate nevoilor identificate.

 

 

Frohe Kinder este locul în care copiii își găsesc echilibrul just între studiu și relaxare, locul în care își vor îndeplini sarcinile pentru școală, ca ulterior să poată participa la activităti ce aduc bucurie.

Indrumătorii ce vor lucra cu copiii sunt membrii activi în sistemul actual de învătământ, cu peste 10 ani de experientă activă, tineri vorbitori nativi de limbă germană sau educatori cu experientă relevantă în domeniul educatiei non-formale.

Sistemul de lucru cu doi îndrumători calificati , pentru un număr maxim de 10 copii, este menit să confere atât sigurantă cât și eficientă în parcurgerea sarcinor și modulelor propuse de noi.

Situat în imediata apropiere a promenadei de sub Tâmpa, Centrul Frohe Kinder își dorește să îi tină pe copii aproape de natură, să îi învete minunile acesteia și motivele protejării ei. O să încercăm împreună să căpătăm obiceiuri sănătoase legate de nutritie, igienă, comportament și îndeplinire a sarcinilor încredintate fie de noi fie de școală.

Sharing is caring!